Zakaj moje zdravljenje s Cocochoco ni uspelo?

Oct 13, 2021

Vjekoslav Knežević

Zakaj moje zdravljenje s Cocochoco ni uspelo?

Pritožbe o neuspešnem zdravljenju ali kratkotrajnih učinkih zdravljenja pogosto prihajajo s strani frizerjev, ki delajo napake pri samem zdravljenju. Vsak lahko sledi korakom, vendar to ne pomeni, da to počnejo dobro, za najboljši rezultat je treba paziti na veliko podrobnosti. Med njimi je izbira izdelkov, ki je odvisna od vrste in stanja las, temperature in vrste likalnika, števila prehodov na presek itd. Uspeh tretmaja je odvisen od tega, kako uspešno bodo lasje absorbirali keratin. Frizerji pogosto uporabljajo izdelke brez ustrezne izobrazbe in po neuspešnem zdravljenju trdijo, da izdelek ni dober. Lasje se lahko poškodujejo, vendar ne s keratinom, temveč z nestrokovnim ravnanjem z železom, ki je potencialno nevaren. Prav tako uporabite Cocochoco linije negovalnih izdelkov po zdravljenju so izjemno pomembne.

Povratne informacije 95 % frizerjev, ki so opravili uradno izobraževanje Cocochoco, so, da je keratinsko zdravljenje zelo uspešno pri ravnanju in obnavljanju las. Kot distributer izdelkov Cocochoco spremljamo na tisoče salonov, katerih stranke so izjemno zadovoljne s keratinskim ravnanjem, ki bo v nekaj mesecih zravnalo tudi najbolj kodraste lase.

Največ povpraševanj o kratkoročnih učinkih zdravljenja ali slabših rezultatih od pričakovanih prejmemo od necertificiranih salonov, ki niso bili izobraženi. Za uspešno zdravljenje je potrebno strokovno poznavanje naših izdelkov. Obstaja več pogostih napak, ki jih naredijo frizerji in stranke med in po zdravljenju.

Napake frizerja:

  1. Lasje niso ustrezno pripravljeni za nanašanje keratinskega tretmaja, torej niso pravilno umiti s Cocochoco Pojasnilni šampon pred nanosom keratina.
  2. Lasje niso pravilno posušeni pred likanjem ali nanašanjem keratina.
  3. Ustrezna količina izdelka ni bila uporabljena.
  4. Neprimerna temperatura likalnika za tip las, ki se zdravijo, zaradi česar lasje niso v celoti absorbirali keratina.
  5. Nepravilno število likalnikov.
  6. Likalniki so deli neprimerne debeline, zaradi katerih toplota ni popolnoma prodrla v lase.
  7. Nestrokovno likanje (preveč ali premalo prehodov, predebele ali pretanke pramene, nestrokovna ocena las ...).
  8. Uporaba likalnika, ki ni primeren za zdravljenje s keratinom. Priporočamo likalnike s titanovimi ploščami, na katerih lahko sami prilagajate temperaturo in ki hitro uravnavajo vsako spremembo temperature. Preizkusili smo številne likalnike za lase in tisti blagovnih znamk Corioliss in Olymp so se izkazali za najučinkovitejše za uporabo z našimi izdelki. Uporabljamo model Corioliss široka črna zebra ki je na voljo za nakup pri nas.

Napake odjemalca:

  1. Mokri lasje v 72 urah po tretmaju: če se lasje zmočijo, so izpostavljeni pari ali znatni količini znoja.
  2. Stranka ni upoštevala navodil, kako popraviti mokre ali polomljene lase.
  3. Stranka je po zdravljenju uporabila napačne izdelke. To je ena najpogostejših napak, ki se pojavljajo, ker se stranke pogosto ne zavedajo, kako pomembna je ustrezna oskrba . Vsi izdelki (šamponi, balzami, maske ipd.) morajo biti brez sulfatov, vendar so zasnovani tudi za vzdrževanje keratinskega tretmaja v laseh, zato priporočamo uporabo samo negovalnih izdelkov Cocochoco po negi. Klasični šamponi brez sulfatov lahko hitro sperejo keratin iz las, saj vsebujejo druge sestavine kot nadomestek za sulfate, ki so škodljivi za zdravljenje.
  4. Stranka si je lase umila pred 72 urami po tretmaju.
  5. Stranka je zdravljenje opravila sama, ki pa ni uspela. Keratinska nega je izdelek, ki je namenjen profesionalni uporabi in tretma nikoli ne more biti enako uspešen pri domači uporabi. Vsekakor priporočamo, da se zdravljenje opravi v enem od Cocochoco certificirani saloni .

Če ste frizer, ki izvaja Cocochoco tretmaje, bodite pozorni na najpogostejše napake in strankam podrobno poučite, kako ohraniti učinke tretmaja.

Če ste stranka, ki se sprašuje, zakaj tretma ni tako dolg, kot bi moral biti, morate vedeti, da je uporaba izdelkov za nego Cocochoco po tretmaju ključnega pomena za njegovo vzdrževanje.