Zakaj Cocochoco tretma ni deloval?

Pritožbe o neuspešnem tretmaju ali njegovih kratkotrajnih učinkih pogosto prihajajo s strani frizerjev, ki delajo napake pri sami izvedbi tretmaja. Vsak lahko sledi korakom, a to še ne pomeni, da je v tem dober. Za dosego najboljšega rezultata je treba paziti na številne podrobnosti. Med njimi je izbira izdelkov, ki je odvisna od tipa in stanja las, temperatura in vrsta likalnika, število potegov na odsek las itd. Uspeh tretmaja je odvisen od tega, kako uspešno bodo lasje absorbirali keratin. Frizerji pogosto uporabljajo izdelke brez ustreznega izobraževanja, nato pa po nuespešnem tretmaju trdijo, da izdelek ni dober. Lasje se lahko poškodujejo, vendar ne s keratinom, temveč z nestrokovno uporabo likalnika, ki je lahko celo nevarna. Izjemno pomembna je tudi uporaba Cocochoco linije izdelkov za nego po tretmaju.


Kar 95 % frizerjev, ki so opravili uradno Cocochoco izobraževanje, je navedlo, da keratinski tretma zelo uspešno ravna in obnavlja lase. Kot distributer Cocochoco izdelkov spremljamo na tisoče salonov, katerih stranke so izjemno zadovoljne s keratinskim ravnanjem, ki za več mesecev zravna tudi najbolj kodraste lase.

Največ vprašanj glede kratkoročnih učinkov tretmaja ali slabših rezultatov prejmemo od necertificiranih salonov, ki niso opravili izobraževanja. Za uspešen tretma je potrebno strokovno poznavanje naših izdelkov. Obstaja več pogostih napak, ki jih naredijo frizerji in stranke med tretmajem oziroma po njem.

Napake frizerjev:

1. Lasje niso ustrezno pripravljeni za izvedbo keratinskega tretmaja, tj. pred nanosom keratina niso ustrezno oprani s Cocochoco Clarifying šamponom.

2. Lasje niso ustrezno posušeni pred likanjem ali nanosom keratina.

3. Uporabljena je bila neustrezna količina izdelka.

4. Neprimerna temperatura likalnika za zadevni tip las, zaradi česar lasje niso v celoti absorbirali keratina.

5. Napačno število potegov z likalnikom.

6. Likajo se odseki las neprimerne debeline, zaradi česar toplota ne prodre v lase.

7. Nestrokovno likanje (preveč ali premalo potegov, predebeli ali pretanki prameni, nestrokovna ocena las ...).

8. Uporaba likalnika, ki ni primeren za keratinski tretma. Priporočamo likalnike s titanovimi ploščami, na katerih lahko sami prilagajate temperaturo in ki hitro uravnavajo vsako spremembo temperature. Preizkusili smo številne likalnike za lase. Blagovni znamki Corioliss in Olymp sta se izkazali za najučinkovitejši za uporabo z našimi izdelki. Mi uporabljamo modela Corioliss Wide Black, ki ju lahko kupite tudi pri nas.

Napake strank:

1. Mokri lasje v 72 urah po tretmaju: če se lasje zmočijo, so izpostavljeni pari ali znatni količini znoja.

2. Stranka ni upoštevala navodil, kako odpraviti neželen učinek po mokrih ali zvitih laseh.

3. Stranka je po tretmaju uporabljala napačne izdelke. To je ena najpogostejših napak, ker se stranke pogosto ne zavedajo, kako pomembna je ustrezna naknadno oskrbo nega. Vsi izdelki (šamponi, balzami, maske ipd.) morajo biti brez sulfatov, vendar so zasnovani tudi za ohranjanje keratinskega tretmaja v laseh, zato priporočamo, da po tretmaju uporabljate zgolj Cocochoco izdelke za nego. Klasični šamponi brez sulfatov lahko hitro sperejo keratin iz las. Vsebujejo namreč sestavine, ki nadomeščajo sulfate, a lahko uničijo učinek tretmaja.

4. Stranka si je umila lase v 72 urah po tretmaju.

5. Stranka je opravila tretma sama, a neuspešno. Keratinski tretma je namenjen profesionalni uporabi, zato doma nikoli ne bo enako uspešen. Vsekakor priporočamo, da se tretma opravi v enem od certificiranih Cocochoco salonov.

    Če ste frizer, ki izvaja Cocochoco tretmaje, bodite pozorni na najpogostejše napake in strankam pojasnite, kako podaljšati učinke tretmaja.

    Če ste stranka in se sprašujete, zakaj učinek tretmaja ni trajal tako dolgo, kot bi moral, morate vedeti, da je uporaba Cocochoco izdelkov za nego po tretmaju ključnega pomena za njegovo trajanje.