Parabeni - nevarne kemikalije v kozmetiki

Nov 02, 2021

Vjekoslav Knežević

Parabeni - nevarne kemikalije v kozmetiki

Nobenega ne poznaš Izdelek Cocochoco ne vsebuje parabenov?

Številni izdelki za lepoto in nego vsebujejo veliko škodljivih sestavin, eden najbolj škodljivih pa so zagotovo parabeni.

Parabene so odkrili v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, že sredi stoletja pa so se začeli široko uporabljati v živilski industriji in kozmetiki. Danes jih lahko najdemo v številnih izdelkih – dezodorantih, gelih za obraz, šamponih in celo hrani.

V kozmetiki se parabeni uporabljajo kot konzervansi, ki podaljšujejo rok uporabnosti izdelkov in preprečujejo nastanek bakterij in gliv v izdelkih .

Vendar pa je problem parabenov v tem, da zlahka vstopijo v naše telo skozi kožo in so v veliki meri škodljivi za naše zdravje . Poleg tega, da povzročajo številne težave s kožo – draženje, izpuščaje, dermatitis, vnetja itd., so raziskave pokazale, da lahko povzročijo tudi raka ! Parabeni motijo delovanje hormonov, ker posnemajo hormon estrogen, ki je povezan z rakom dojk, vpliva na reproduktivno zdravje in predstavlja tveganje za pospeševanje razvoja malignega kožnega raka.

Parabeni niso škodljivi le za ljudi, ampak tudi za okolje . V eni znanstveni študiji so jih namreč našli tudi v telesih morskih sesalcev.

Za brezskrbno nego las izberite izdelke brez parabenov. Šamponi C ocochoco so posebej zasnovani glede na tip las, zato je za poškodovane lase Ceramide odlična izbira za intenzivno obnovo , za tanke in mastne lase Ceramid za volumen , za občutljivo lasišče šampon brez sulfatov in za blond lase Anti Yellow Silver Touch .

Za še boljše rezultate uporabite regeneratormaskeserumPustite na zdravljenju in Čarobni mousse .

Uživajte v negi las brez škodljivih sestavin!