Parabeni - nevarne kemikalije v kozmetiki

Ali ste vedeli, da noben izdelek Cocochoco ne vsebuje parabenov?

Številni izdelki za lepoto in nego vsebujejo veliko škodljivih sestavin, eden najbolj škodljivih pa so zagotovo parabeni.

Parabene so odkrili v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, že sredi stoletja pa so se začeli široko uporabljati v živilski industriji in kozmetiki. Danes jih lahko najdemo v številnih izdelkih – dezodorantih, gelih za obraz, šamponih in celo hrani.

V kozmetiki se parabeni uporabljajo kot konzervansi, ki podaljšujejo rok uporabnosti izdelkov in preprečujejo nastanek bakterij in gliv v izdelkih .

Vendar pa je problem parabenov v tem, da zlahka vstopijo v naše telo skozi kožo in so v veliki meri škodljivi za naše zdravje . Poleg tega, da povzročajo številne težave s kožo – draženje, izpuščaje, dermatitis, vnetja itd., so raziskave pokazale, da lahko povzročijo tudi raka ! Parabeni motijo delovanje hormonov, ker posnemajo hormon estrogen, ki je povezan z rakom dojk, vpliva na reproduktivno zdravje in predstavlja tveganje za pospeševanje razvoja malignega kožnega raka.

Parabeni niso škodljivi le za ljudi, ampak tudi za okolje . V eni znanstveni študiji so jih namreč našli tudi v telesih morskih sesalcev.

Za brezskrbno nego las izberite izdelke brez parabenov. Šamponi Cocochoco so posebej zasnovani glede na tip las, zato je za poškodovane lase Ceramide odlična izbira za intenzivno obnovo , za tanke in mastne lase Ceramide za volumen , za občutljivo lasišče šampon brez sulfatov in za blond lase Anti Yellow Silver Touch .

Za še boljše rezultate uporabite balzame , maske , serume , Leave in Tretmani in Magic Mousse .

Uživajte v negi las brez škodljivih sestavin!